O VÝSTAVĚ

007 Action je vzrušující oficiální výstava Jamesa Bonda, která zve návštěvníky, aby zažili napínavý svět nejslavnějšího tajného agenta v dějinách filmu. Tato speciální sbírka představuje ikonická vozidla, gadgety a hodinky na ploše 3 400 m² v vídeňském centru METAstadt.

img-full-BIMP1

3 400 SQM AREA
100+ UNIQUE ITEMS
ONE 007

Cesta do světa 007

Když se Sean Connery představil světu jako „Bond, James Bond“ ve filmu Dr. No svým drsným a vtipným ztvárněním charismatického tajného agenta, zanechal nezapomenutelný vstup do dějin kinematografie. Šedesát let a dvacet čtyři filmů poté hrálo tuto roli šest významných herců, společně s ikonickými vozidly, gadgety a nekompromisním vizuálním stylem. 007 ACTION provede návštěvníky spektakulárními světy inspirovanými čtyřmi živly: ohněm, zemí, vodou a vzduchem. Každá místnost nabízí pohlcující zážitek věnovaný legendárním filmovým scénám. Mezi hlavní atrakce výstavy patří Aston Martin DB5 z filmu “Není čas zemřít” (2021), Jaguar C-X75 z filmu “Spectre” (2015), autogyro Little Nellie z filmu “Žiješ jenom dvakrát” (1967). Poprvé můžete vidět Bondovy vintage hodinky Omega z finální scény ve filmu “Spectre” (2015).

Vedle nádherného Aston Martin DBS Superleggera od Nomi (Lashana Lynch) je vystaveno její skvělé příslušenství a hodinky Omega z filmu “Není čas zemřít” (2021). Qův “Stealthy Bird” kluzák a jeho nejnovější gadgety - Bondovy EMP hodinky Omega a Q-DAR 3D sledovací zařízení. „Vodka Martini – protřepat, nemíchat.“ Pro osvěžení ve stylu Bonda jsou návštěvníci zváni, aby si poseděli v 007 ACTION Baru. „Co mě fascinuje a o čem jsem se přesvědčil je, že 007 ACTION VIENNA je navržena tak, aby si ji užil každý. Elegantní a krásná, tato vzrušující výstava inspiruje návštěvníky k tomu, aby si znovu pustili filmy a znovu prožili tyto akční scény, kterých byly tyto rekvizity a vozidla součástí,“ říká Nicolas Borenstein, kurátor výstavy. Na videoprojekcích budou promítány vozidla a rekvizity z filmových sérií a nabídnou vzácné pohledy do světa akčního filmu. 007 ACTION VIENNA je zábava pro celou rodinu.

 

 

V zákulisí Bondových filmů

Na obrazovkách umístěných po celém výstavišti budou promítány záběry z filmů, ve kterých byly tyto vozidla a rekvizity použity. Někdy dokonce ukáží, jak byly tyto ikonické filmové momenty natočeny, a poskytují tak jedinečné prostředí, které je zážitkem na celý život. Výstava nejenže poskytne náhled na ikonická vozidla, ale také do tajemství ze zákulisí filmů o Jamesu Bondovi. Návštěvníci mohou objevit vzácné produkční fotografie, storyboardy a rozhovory s režiséry a koordinátory kaskadérů, které dokumentují vznik nejvelkolepějších scén. Působivé příběhy za kaskadérskými kousky a speciálními efekty jsou detailně prezentovány a nabízejí vzácné vhledy do světa filmové tvorby. Návštěvníci se dozví, jak byly Aston Martiny a další vozidla připravovány pro spektakulární kaskadérské kousky a jaké speciální úpravy byly provedeny, aby byly připraveny na natáčení. Zvláštní pozornost je věnována inovativním gadgetům, které vyvinul Q, legendární zbrojní mistr MI6. Od skrytých zbraní po špičková sledovací zařízení, výstava ukazuje, jak byly tyto technologie ve filmech použity a co bylo jejich skutečnou inspirací.

007 ACTION VIENNA je rodinná zábava v té nejlepší podobě, kterou si již užily miliony návštěvníků na obou stranách Atlantského oceánu.

007 ACTION VIENNA - zábavní událost roku v Rakousku!

 

Obecné informace:

METAstadt | Dr.-Otto-Neurath-Gasse 3 | 1220 Vídeň
Od 007. září 2024
Od úterý do neděle - 10:00 až 20:00 ve všední dny a do 21:00 v pátek a sobotu
Vstupenky jsou k dispozici na www.007actionexhibition.com a v síti OE Ticket na
pobočkách po celé Rakousku, stejně jako na www.oeticket.com
Ceny vstupenek: od €24,90 - slevy pro seniory, studenty a rodiny
Doporučená délka návštěvy: cca 90 minut
Doporučený věk: bez věkového omezení